Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Μοσχαράκι κοκκινιστό!!

Κλασσική γεύση το κοκκινιστό μοσχαράκι. 
Σερβίρετέ το με πουρέ, ρύζι, μακαρόνια ή τηγανιτές πατάτες. 
Είναι το ίδιο νόστιμο! 


Τι χρειαζόμαστε:
  • 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε κύβους
  • λίγο λάδι
  • 1 ποτηράκι κρασί
  • σάλτσα ντομάτας (1 κουτί)
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες (προαιρετικά)
  • 1 κομμάτι κανέλας
  • 3-4 γαρύφαλλα
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 δάφνη
  • 1 κ.σ. καρίνο (μείγμα μπαχαρικών) (προαιρετικά)
Πώς το κάνουμε:

  1. Κόβετε το κρεμμυδάκι σε λεπτές φέτες. Βάζετε σε μεγάλη κατσαρόλα λίγο λάδι και ρίχνετε το κρεμμύδι να μαραθεί λίγο. Μετά προσθέτετε τους κύβους του μοσχαριού και τους γυρίζετε να πάρουν χρώμα από παντού.
  2. Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε νερό να σκεπάσει το μοσχάρι, ρίχνετε τα καρότα, τη ντομάτα και τα υπόλοιπα αρώματα και μπαχαρικά και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράζει για 1 ½ - 2 ώρες μέχρι να μαλακώσει πολύ το κρέας και να δέσει η σαλτσούλα του (εάν έχετε χύτρα ταχύτητος ακόμα καλύτερα).
sintagespareas

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου