Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Kinder bueno!!!

Kinder Bueno Recipe

 
ΥΛΙΚΑ:
4 φύλλα έτοιμης γκοφρέτας διαστάσεων 24 x 6 εκατοστά

(αν δεν βρήτε, και τα μικρά γκοφρετάκια νομίζουμε ότι θα κάνουν τη δουλειά τους)

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
700ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
300 γραμμάρια φουντούκια ψίχα, ανάλατα
200 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
50 γραμμάρια βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
2 φύλλα ζελατίνης (10 γραμμάρια)

1 πρέζα αλάτι

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος, λιωμένη
20ml ηλιέλαιο

Εκτέλεση
Φτιάξτε τη γέµιση.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάλτε τα φουντούκια µε τη ζάχαρη και τοποθετήστε το σε µέτρια φωτιά.
Ανακατέψτε συνεχώς µε ένα κουτάλι µέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να καραµελώσουν τα φουντούκια.
Μόλις καραµελώσουν τα φουντούκια, αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε το βούτυρο.
Ανακατέψτε µέχρι να λιώσει τελείως το βούτυρο.
Βάλτε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα µπολ µε κρύο νερό να µαλακώσουν για 15΄.
Παράλληλα ζεστάνετε την κρέµα γάλακτος στο φούρνο µικροκυµάτων.
Μόλις ζεσταθεί αρκετά, προσθέστε το αλάτι και τις καλά στραγγισµένες ζελατίνες και ανακατέψτε µε αυγοδάρτη µέχρι να λιώσουν.

Σε ένα µπλέντερ βάλτε την κρέµα γάλακτος µαζί µε τα ζεστά καραµελωµένα φουντούκια και πολτοποιήστε µέχρι να έχετε ένα λείο παχύρρευστο µείγµα.

Αδειάστε το µείγµα σε ένα ταψί ή πυρέξ διαστάσεων 20 x 25 εκ., στο οποίο έχετε στρώσει 2 φύλλα έτοιµης γκοφρέτας.

Σκεπάστε µε άλλα 2 φύλλα και τοποθετήστε το γλυκό για 2 ώρες στην κατάψυξη να παγώσει.

Φτιάξτε την επικάλυψη.

Ανακατέψτε τη λιωµένη κουβερτούρα µε το ηλιέλαιο σε ένα µπολ µε µια σπάτουλα σιλικόνης.
Μπορείτε να τη λιώσετε στο φούρνο µικροκυµάτων για 30΄΄ σε χαµηλή ένταση.

Αφού παγώσει η γέµιση, κόψτε σε µπάρες στο µέγεθος που θέλετε και βουτήξτε τις στην επικάλυψη.

Αφήστε τις στο ψυγείο για 2 ώρες.

ΣΥΧΝΑ ΛΑΘΗ: Μη βουτήξετε τις μπάρες μέσα στη λιωμένη κουβερτούρα όσο είναι ακόμα πολύ ζεστή, επειδή θα λιώσουν.
ΤIP: Μπορείτε στη γέμιση να προσθέσετε και ψιλοκομμένα καβουρδισμένα φουντούκια.


daddycool2403

1 σχόλιο :